Promocija knjige „Dijalog Srbina i Nemca na Dunavu“

Promocija knjige „Dijalog Srbina i Nemca na Dunavu“ autora Stefana Bartha i Nenada Novaka Stefanovića (Medijska knjižara Krug, 2013) biće održana u petak, 31. maja 2013. sa početkom u 12 časova u Skupštini APV (Sala 3). Urednica izdanja je Nadežda Radović.

O knjizi će govoriti:

Nadežda Radović (urednica izdanja), Stefan Barth, Nenad Novak Stefanović, Zlatoje Martinov (glavni urednik „Republike“), Zoran Janjetović (saradnik Instituta za noviju istoriju Srbije) i Dragi Bugarčić (pisac).

Knjiga „Dijalog Srbina i Nemca na Dunavu“ je plod desetodnevnih razgovora između Nemca Stefana Bartha, inženjera, i Srbina Nenada Novaka Stefanovića, novinara i pisca iz Beograda, upriličenog na Fruškoj gori, iznad Dunava, od strane fondacije Balkankult, povodom tristote godišnjice naseljavanja Nemaca na dunavskom srednjem toku.Sagovornici otvoreno razgovaraju, u pojedinim trenucima strasno, o temama koje su u vezi sa nemačko-srpskim odnosima, doseljavanjem Nemaca, kao i Srba u Podunavlje, ideologijama i potrebi za prevazilaženjem vremena obmana.

Građenje uzajamnog razumevanja je njihov zajednički poduhvat.